SweBBA-lag 2014
 • Editerat 2014-01-08: Färgröstningen färdig

  Vi här på SweBBA skall göra ett gemensamt lag - SweBBA laget. Vi började med att rösta om vilken typ av lag - blev Nekromantic, sedan röstade vi om vilka färger uniformen skall ha och slutligen hur basningen skall vara.

  Primärfärg: Purpur
  Sekundärfärg: Guld
  Bas: Ovansida - Välnött plan (fläckar av gräs / klumpar av jord)

  Basen skall även märkas med: spelarnummer (starplayers får en stjärna) och Naf-namn samt Färgkodat enligt:
  Zombie: ingen färg/svart
  Varewolf: gul
  Wight: röd
  Fleshgolem: grön
  Ghoul: vit

  Nu får alla som vill anmäla sig för att måla en modell, coaching staff, markörer eller starplayers till laget. Målningens teknik och stil är upp till vare deltagare att själv bestämma om. Det finns inga krav på kvalité utan alla som vill får vara med. Vi sätter en deadline, 15:e november när allt skall vara färdigt och inskickat till en samordnare (mig). Sedan drar en oberoende person lott av alla som bidrog och den som blir dragen får alla modeller lagom till jul 2014.

  Det är Necromantic som är SweBBA-laget 2014. Följande positioner kan man tänka sig behövs till ett dylikt lag och detta är deras statut (tillsatta/lediga). Skriv gärna in vad ni vill göra samt om det är en spelare vilket nummer (1-16) ni vill att den skall få. Först till kvarn gäller när vi fördelar vem som gör vad. Om ni vill göra fler saker är det också tillåtet men ge alla en chans att bidraga med spelare innan ni hoggar flera (obs: oavsett hur mycket/lite någon bidrar med till laget får alla som bidrar en "lott" när laget lottas ut).

  Skriv tydligt vad ni vill göra, typ:
  Jag (Lard) vill göra Hack Enslash.

  Planen för SweBBA-laget 2014 - Nekromantic

  Färdigt och emottaget
  Flesh golem - Ynik #7
  Necromantic Werewolf - Bernuz #2
  Necromantic Werewolf - inforthepain #1
  Wight - Mago #16
  Wight - Coma #5
  Ghoul - Duckwing #13
  Zombie - Stareater #8
  Zombie - suncar #6
  Zombie - Per_ #12
  Zombie - Ozt #3
  Zombie - Kaju #1
  Hack Enslash - Lard
  Ramtut III - JohnnyD
  J Earlice - Hemlighallaren
  Cheearleader - Stareater
  Cheearleader - Thursablot


  Planerat
  Flesh golem - Spunk #9
  Ghoul - Gimpen #4
  Zombie - helllstrom #10
  Zombie - tjub #15
  Zombie - Fishypiggy #11
  Journeyman Zombie - Mufflo #15

  Igor - Broccoli - anlänt
  Bollar och markers - Gimpen


  Ej planerat
  Journeyman Zombie - Ledig, flera möjliga
  Setekh - Ledig
  Wilhelm Chaney - Ledig
  Count Luthor von Drakenborg - Ledig
  Assistant coach - Ledig, flera möjliga
  Wizard - Ledig
  Blood weiser - Ledig
  Chef - Ledig
  Reroll markers - Ledig
  Turn marker - Ledig
  Score marker - Ledig

  ----
  Ursprungspost:
  Ok alla coacher. Jag har en idé som egentligen inte är min egen utan som är ett lån från TFF.com. Låt mig först berätta att jag under 2013 var med i TFF Legacy team, vilket innebär att en massa personer målar varsin modell till samma lag och sedan lottas laget ut till en av alla som deltog. Då jag ibland har lite tur vann jag laget och har nu ett målat Halflinglag med 22+ modeller på väg till mig. Detta är mycket trevligt. Min egen insats att måla en modell tog kanske 5 timmar och var hanterbar även om jag inte vunnit laget, nu när jag gjorde det var det ett riktigt klipp!

  Min är ide är således att vi här på SweBBA skall göra ett liknade gemensamt lag - SweBBA laget. Vi börjar med att rösta om vilken typ av lag, sedan röstar vi om vilka färger uniformen skall ha och slutligen hur basningen skall vara. Sedan får alla som vill anmäla sig för att måla en modell, coaching staff, markörer eller starplayers till laget. Målningens teknik och stil är upp till vare deltagare att själv bestämma om. Det finns inga krav på kvalité utan alla som vill får vara med. Vi sätter en deadline, typ i mitten av november när allt skall vara färdigt och inskickat till en samordnare (mig förslagsvis). Sedan drar en oberoende person lott av alla som bidrog och den som blir dragen får alla modeller lagom till jul 2014.

  Hur låter det? Jag är pepp men vill nu veta om några till är med på denna idé. Blir vi få kanske vi kan göra starplayers bara, dvs inget lag utan bara att alla som deltar väljer olika starplayers (finns 58 att välja på), är vi många gör vi ett helt lag.
 • Låter grymt kul! Jag är gärna med.
 • Sånt är kul helt klart!
 • Till alla riktiga målares förskräckelse så är jag gärna med på det här :-)
 • Jag är med, sålänge jag får bygga egna modeller till laget :)
 • Kul att så många är med direkt.

  Gimpen: Vilka modeller som helst är tillåtna så länge de passar hyffsat så du får självfalllet bygga eget.
 • Vi kan väl börja föreslå vilket lag vi kan tänka oss göra. Om vi först tar in förslag så kan vi rösta bland dem sen. Deadline för förslag sätter jag lite lösrykt till 26 december ;)

  Förslag: Vi gör ett Norselag (vi är ju ändå i Sverige...)
 • Norse blir bra tycker jag!
 • Norse, bra idé. Men för alternativens skull... Chaos Pact kanske? Själv gillar jag Norse-idén mest.
 • Man kan ju fundera på kombolag, dvs ett lag som kan spela som mer än en ras. Norse/human är ju enkelt. Norse/chaospact borde inte vara omöjligt - ulfverners och yeti blir "big guys".
 • Jag är med. Jag har redan varit med två ggr på TFF, även om jag missade halflings i år, så det vore störtkul med ett swebbalag!
  Tänkte föreslå humans eftersom Norse är lite för uppenbart :-P
 • Humans med långt och stort skägg, bar överkropp och en pälstanga?
 • Svenska karoliner kanske? Lite svårt att fixa modeller till det ioförsig.

  image
 • Jag skulle också vilja vara med!
  Min röst går på Chaos Pact.
 • Uppdaterade min första post med vilka som är intresserade att delta för att hålla lite koll, det är inte bindande på något sätt.

  Bernuz: ska jag skriva dit dig också?
 • Ja men kör på, kul idé ju :)
 • Jag är gärna på! Kommer basningen innebära att man måste inhandla speciellt basmaterial? Inte för att jag klagar över att få en bra anledning att handla mer prylar :P Vart skall modellen lämnas/ skickas? För dom som inte vet vem jag är (alla) så är jag ny i stockbowl ligan och heter där helt enkelt "daniel".

  Röstar på Norse.

  Hej förresten :)
 • Välkommen! Jag kan vara samordnare som man skickar figurerna till. Då ni är många i Stockholm som är med kan vi antagligen ta dem i en hög, eller på någon turnering om man vill spara frakt.
  Basningen skall vi bestämma om sedan gemensamt, efter att vi bestämt färgschema och lag.
 • Det hade varit coolt om en person orkade ta på sig att göra basningen på alla figurer för att få lite enhetlighet i inramningen.

  Jag är med på en figur iaf. röstar på chaos pact för att det är roligt med mutations!
 • Jag är också gärna med.

  Min röst faller på goblinerna. Jag röstar på Humans. Det borde gå att hitta något riktigt spännande. Egentligen vill jag verkligen ha ett Human-lag i mexicanar-outfits. Sombreros och ponchos. Men det finns inga modeller för det riktigt, så det är svårt.
 • Jag är på! Men har inte riktigt fattat hur de kommer fungerar. Bestämmer vi ett lag, sedan köper en person det laget, postar figurer till alla som vill vara med, sen målar vi allt, sänder tillbaka det och sen lottar en vinnare?

  Annars en cool ide


  Edit: Signerar man basen med sitt nick också?
 • Jag är på
 • Inforthepain: Det går till så att när vi gemensamt kommit fram till ett lag och lite grundfärger så får alla intresserade anmäla sig till vad de vill göra för position i laget, sedan är det upp till var för sig skaffa modell, måla och fixa till den till laget. När laget är färdigt lottas det utbland de som deltog och lyckades få färdigt sin gubbe.

  Signera bas med nick kan vi göra om ni kommer överrens om det.
 • Jag röstar på Undead eller Necro..... mest för att jag vill skulptera en ghoul... eller en fleshgolem... eller en werewolf... eller en zombie...
 • Vi gjorde något liknande till DOUBT II där kostnaden för turneringen var en målad miniatyr och vinnaren fick ett kaospakt-lag. Många skrev en liten biografi om spelaren också vilket var roligt.

  Jag är gärna med målar och röstar för undead. Nästan vilken miniatyr som helst kan målas till en fin zombie :)
 • Ok. Idag är det den 26/12 och tills idag hade jag sagt att man kunde föreslå lag. Sedan har även många röstat. Följande lag är föreslagna och röstade på:

  Undead/nekro: 2
  Goblin: 1
  Chaos pact: 2
  Human: 3
  Norse: 3

  Om de som inte har röstat lägger en röst så ser vi vilket som får mest. Sätter en deadline på det till den 3 januari. I första posten har jag uppdaterat vilka som deltar och vad ni har röstat på.

  Observera alla som inte ännu sagt att de vill vara med: Det är fortfarande möjligt att hänga på, det kommer det vara hela tiden tills laget lottas ut, så länge man bidrar med en modell typ.
 • Nekro röstar jag på då.
 • Det står human på mig i förstaposten... Jag gillade norse-idén ursprungligen, men har ändrat mig till necro.
 • Undead/nekro: 4
  Goblin: 1
  Chaos pact: 2
  Human: 2
  Norse: 3
 • Jag röstar på Chaos Pact
 • Jag röstar också på Chaos Pact.
 • Necromantic ligger min röst på. Pax för varulv Hehe
 • Undead/nekro: 5
  Goblin: 1
  Chaos pact: 3
  Human: 2
  Norse: 3
 • Jag är gärna på.
  Chaos pact låter kul, då blir det väldigt många coola mutationer tror jag.
 • Nu har jag fått halflinglaget så om ni vill se ett excempel på ett sådant här ihopbygge kan ni titta på dessa bilder:

  Alla spelare till laget
  Spoiler:
  image  Starplayers och coachingstaff mm
  Spoiler:
  image


  Allt som jag fick (minus en omålad halfling chef som ni kan se här).
  Spoiler:
  image
 • Ok Necromantic är valt och gå går omröstningen direkt över i hur vi skall måla laget. Ni kommer få rösta på en primärfärg och en sekundärfärg samt en basningsteknik, dvs 3 val. Jag har begränsat färgvalen något. Tänker att om vi gör om det nästa år kommer de färgerna vi väljer detta inte vara valbara så lagen får lite variation. Så välj mellan färgvalen och basningsalternativen - ni har på er till den 8 januari. Nedan ser ni min röst som en mall för hur ni kan skriva:

  Min röst
  Primärfärg: Mörkblå
  Sekundärfärg: Gul
  Bas: Välnött plan (fläckar av gräs / klumpar av jord)

  -----
  Röstningsalternativ

  Primärfärg/sekundärfärg
  Vit
  Svart
  Grå
  Brun
  Kaki
  Ben
  Röd
  Rosa
  Gul
  Senapsgul
  Ljusgrön
  Mörkgrön
  Teal (blågrön)
  Ljus blå
  Turkosa
  Mörkblå
  Purpur
  Lila
  Gulbrun
  Orange
  Guld
  Silver
  Brons

  Bas
  Frodigt grön gräsbevuxen plan (fullständig täckning av basen med statiskt gräs)
  Välnött plan (fläckar av gräs / klumpar av jord)
  Grottgolv (sandad bas, gråmålad)
  Arena (sandad bas, målat sandigt)
  Annat förslag (skriv en kommentar om vad som du tycker passar)


  ----

  Observera även att jag uppdaterade första posten med en lista på vilka positioner som finns i laget. Om du vill göra någon specifik följ instruktionerna i första posten. Först till kvarn gäller när det handlar om att ta på sig positioner.
 • Min röst
  Primärfärg: Ljusgrön
  Sekundärfärg: Brons (gärna åt det röda hållet)
  Bas: Välnött plan (fläckar av gräs / klumpar av jord)
 • Min röst
  Primärfärg: Purpur
  Sekundärfärg: Guld
  Bas: Alla miniatyrer basas gemensamt enligt förslaget från @coma, kanske i blodstänkt snö
  Målar: Zombie

  Hur Guld och Purpur i Skåfveln, den där, Byts til grus och klutar.
 • Glöm inte önska/paxa position att göra i laget killar. Se första posten.
 • Är det försent att haka på? Det låter jätteroligt!
 • @Helllstrom : Det är fritt fram att haka på hur sent som helst så länge man får in en modell till 15 november 2014

  @Stareater : oavsett vem som gör baserna, föreslå en även stil på dem.
 • Modell: Ghoul med #4

  Primärfärg : purpur
  Sekundär: Guld/brons
  Bas: gemensamt bygge, gärna greenstuffad kullersten med lite grästufts på. • btw, jag gör gärna lite bollar och markers med, om jag får ^^
 • @Gimpen : Visst kan du få göra mer men se vad som blir över när alla har valt

  Brons/guld (metallfärger överlag) är enligt mig en dålig sekundärfärg eftersom alla tygplagg då automatiskt blir i primärfärgen, eftersom kläder knappast är av brons/guld. Det tar bort möjligheten få modeller som inte har så mycket rustning, vilket i ett nekrolag kan vara alla möjliga spelare (ghouls, wares, golems kan alla ha lite/ingen rustning) intressanta att måla pga monofärgmönster (man kan inte göra randiga, rutiga kläder exempelvis, skriva nummer på ryggen av en tröja etc utan att gå bortom färgvalen). Men om många vill ha metall färger kör vi på det ändå jag ventilerar bara min åsikt.
 • Jag vill köra en Fleshgolem. Jag röstar på färgstarkt lag. Tex; röd-grönt, blå-gult eller liknande.
 • Primär: röd
  sekundär: blå
  Bas: välnött m tufts.
  Cheerleader
 • Jag paxar en Zombie #14 (säkerdöd på kinesiska) :D
  Kullerstenar och gräs lät bra.
  Blå och gul.
  /kaju
 • Jag antar du menar att just den färgkombinationen inte blir valbar?

  Paxar Gouhl #13

  Röstar
  Primärfärg: Mörkblå
  Sekundärfärg: Gul
  Bas: Valfri typ av gräsbeklädnad.
 • Tror jag kan ha en sån här zombie cheerleader över så jag kan lägga till en sån till på listan också.

  Eftersom jag inte är den bäste målaren så får jag gå på kvantitet istället =)
 • @stareater : var det Z49 som du tänkte måla som zombie till laget? Jag går nämligen i samma tanke men har lite andra alternativ om det kniper, så vi inte gör två exakt lika snubbar.
 • Primärfärg: röd
  Sekundärfärg: svart
  Bas: Välnött plan (fläckar av gräs / klumpar av jord)